Björn Bennenbroek Assurantiën
  • Björn Bennenbroek
  • Björn Bennenbroek

icon-zakelijk

Zakelijk

Uw eigen adviseur die u bijstaat met advies en oplossingen als ondernemers onder elkaar ! 

leesmeer

  icon-particulieren

Particulieren

Een verzekeringspakket naadloos aangesloten op uw situatie met een perfecte prijs-kwaliteit!

leesmeer

  icon-sparen

Sparen & Betalen

Sparen voor uw pensioen, uw hypotheek, een vakantie of andere auto?Alles begint met een plan!

leesmeer

Kleurplatenactie Nh1816 en Artis

Heb je een (klein)kind die graag kleurt? Dan hebben we een leuke actie om enkele uurtjes creatief bezig te zijn in deze lockdown. Win 1 van de 5 Artis-knuffels door de kleurplaat voor 3 januari 2021 te sturen naar ons kantoor of een foto ervan te Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie: http://bjornbennenbroek.nl/nieuws/kleurplatenactie-nh1816

Groene kaart wordt wit!

Ja, je leest het goed. De groene kaart wordt een witte kaart. Internationaal is afgesproken dat vanaf 1 juli 2020 verzekeraars deze internationale motorrijtuigenverzekeringskaart mogen uitgeven op een witte achtergrond. Daarnaast volstaat voortaan ook een elektronische versie dus ook de jaarlijkse toezending van de ‘witte kaart’ zal vaak per mail gebeuren.
Veel verzekeraars zijn inmiddels al overgegaan naar elektronische toezending of in de vorm van een eigen app.  
Voor verzekerden van Nh1816 betekent dit dat de groene kaart niet meer op de pasjes zal worden afgedrukt. Tip; ga je buiten Nederland op pad, print voor de zekerheid voorlopig de witte kaart uit. Groene kaarten die werden afgedrukt vóór 1 juli 2020 blijven geldig tot de vervaldag.

Voorkomen is beter dan....schade

Achterstallig onderhoud kan een reden zijn voor een verzekeraar om bij schade niet uit te hoeven keren. Verstopte afvoer of overstroming door afgevallen bladeren, loszittende dakpannen, een schoorsteen die niet geveegd is of versleten kitnaden kunnen voor vervelende schades zorgen.
Vaak worden dergelijke oorzaken al specifiek uitgesloten in de voorwaarden zoals lekkende kitnaden. Tijdig en goed uitgevoerd onderhoud kan veel schade voorkomen, maar ook discussie met verzekeraars.

Overlijdensrisicoverzekering ex-kankerpatiënten

Fantastisch nieuws voor ex-kanterpatienten die een overlijdensrisicoverzekering willen afsluiten

Per 1 januari gaat het zogeheten schone-lei-beleid voor ex-kankerpatiënten in. Als zij 10 jaar kankervrij zijn, worden om dit medisch verleden geen premie-opslagen meer berekend door verzekeraars. Bij jongeren onder de 21 jaar geldt dit als zij langer dan 5 jaar kankervrij zijn. Voor specifieke kankersoorten gelden kortere termijnen. Vanaf 1 januari wordt in de gezondheidsverklaring een document opgenomen waarin staat in welke gevallen de kandidaat-verzekerde niet hoeft te vermelden dat deze kanker heeft gehad. Lees meer hierover..

Schoorsteenbrand

Veel voorkomende brandjes ontstaan in een schoorsteen. Heb je een kachel of open haard waarin vaste of vloeibare stoffen worden verbrand aangesloten op een schoorsteen? Dan raden we je aan jaarlijks de schoorsteen te laten vegen/reinigen door een professioneel bedrijf. Veel verzekeraars hebben dit reeds als verplichting opgenomen in de voorwaarden. Andere verzekeraars kunnen zich beroepen op de onderhoudsplicht wat voor discussie kan zorgen of zelfs het niet vergoeden van schade.