Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Eigenlijk onmisbaar voor zelfstandigen, want heb je genoeg buffer als je tijdelijk ziek bent? Maar ook bij langdurige ziekte? Of door een ongeval? Zonder een voorziening kun je in Nederland alleen maar terugvallen op de bijstand. Dan val je terug naar een minimumloon.
Maar niet alleen je eigen loon is belangrijk, ook de zorg voor je partner, je gezin en de continuïteit van je onderneming.

AOV duur?

Ruim 50% van de ondernemers verzekert zich niet omdat ze denken dat het te duur is. De meesten hebben daar onvoldoende informatie over ingewonnen. Wist je dat je bij een loondienstverband ook via het loon een premie betaalt voor als je ziek wordt?
De premie is ook fiscaal aftrekbaar. In eerste instantie lijkt de premie een flinke kostenpost, maar daar staat tegenover dat je vaak minder belasting betaalt over je winst/inkomen omdat de premie te verrekenen is.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kent heel veel keuzes in verzekerde bedragen, uitkeringen, de beoordeling ervan, eigen risicotermijnen. Het is vaak ook niet nodig om je volledige (huidige) inkomen te verzekeren.
Ook wijzigen tarieven. Door ons brede aanbod blijven wij op de hoogte van ontwikkelingen bij verzekeraars.

Voorbeeld: een schoonheidsspecialiste, 27 jaar oud met een verzekerd bedrag van € 25.000 met een eigen risicoperiode van 1 maand kan zich met een zeer ruime dekking al verzekeren voor slechts € 90 per maand!

Verplichte AOV?

Het lijkt er nu op (april 2023) dat er binnen enkele jaren een verplichte AOV komt. Een groot voorstander zijn wij hier niet van.
Voor zelfstandigen die zich niet of slecht kunnen verzekeren is dit een redelijk alternatief, maar daarvoor bestaan al mogelijkheden zoals de vrijwillige verzekering via het UWV, broodfonds of andere maatwerk verzekeringsoplossingen.

En voor de grootste groep is dit een verplichting waarvoor vaak betere oplossingen zijn te vinden. Verzekeraars bieden vaak betere tarieven, ruimere voorwaarden en professionele(re) begeleiding.

Informatie?

Wij kunnen je inzicht geven in de gevolgen bij arbeidsongeschiktheid in jouw situatie, maar ook alternatieven toelichten en je een premie-indicatie geven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Besluit je een AOV af te sluiten? Wij verzorgen het vergelijk van nagenoeg alle verzekeraars, heldere uitleg van voorwaarden, de aanvraag maar ook de administratie en hulp bij (dreigende) arbeidsongeschiktheid.
Onderschat het risico niet. Daarvoor hebben wij al voldoende voorbeelden voorbij zien komen. Laat je dus goed informeren.

arbeidsongeschiktheidsrisico voor ondenemers

arbeidsongeschiktheidsrisico’s voor ondernemers

 

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×