Fietsverzekering

Een kostbaar bezit

We verplaatsen ons steeds vaker met een fiets, met name door de opkomst van de e-bikes.
Het is daarnaast ook een kostbaar bezit geworden. Niet alleen de e-bike, maar ook een bakfiets, racefiets en mountainbike zijn kostbaar in aanschaf. En daarmee een risico voor beschadiging of diefstal.

Of de fiets nieuw of tweedehands is, maakt niet uit. Er zijn namelijk 2 manieren om je fiets te verzekeren;

  1. de kortlopende verzekering, waarbij je fietsverzekering na bijv. 3 jaar afloopt,
  2. de doorlopende verzekering, de meest gekozen variant waarbij je doorlopend verzekerd blijft en altijd tussentijds opzegbaar is. Juist als je een fiets hebt die na 3 jaar nog een flinke waarde heeft, zou het jammer zijn als deze ineens niet meer verzekerd is.

Dekkingen

Je fiets is thuis (beperkt) meeverzekerd op je inboedel, alleen als die binnen staat! De fietsverzekering is wereldwijd geldig!
Meestal heeft de fietsverzekering al standaard een dekking voor diefstal en juridische bijstand. Daarnaast is het nog uit te breiden met een dekking voor beschadiging (de zogenaamde ‘allrisk’), vergoeding voor een leenfiets en zelfs pechhulp.
Maar wij letten ook op aanvullende voorwaarden, de kleine lettertjes en zoeken voor je uit aan welke eisen je moet voldoen.
Wist je bijvoorbeeld dat een fiets vaak thuis ook op slot moet staan? Ook als die binnen staat?

Voorbeeld

Je koopt e-bike die je prive gaat gebruiken. Je fiets kost € 2.000
De premie voor een doorlopende fietsverzekering met dekking voor diefstal en schade (‘allrisk’) is slechts € 5,50 per maand.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×