Beroepsaansprakelijkheid

Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid !?

Beroepsaansprakelijkheid? ‘Daar ben ik toch al voor verzekerd?’
Nee, vaak niet. Bijna iedere ondernemer heeft een bedrijfsaansprakelijkheid, maar deze verzekert vaak geen directe vermogensschade.

U sluit bijvoorbeeld een overeenkomst. Maar er kan iets mis gaan waardoor je klant vermogensschade oploopt. Vermogensschade is schade direct aan het vermogen, dus geen schade aan spullen of personen. Want schade aan spullen en/of personen is verzekerd op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Juist bedrijven die zich bezighouden met advisering en/of dienstverlening lopen een verhoogd risico aansprakelijk gesteld te worden.
Denk aan een advocaat, notaris of een constructeur die een fout maakt in hun advisering, een reken- of tekenfout maakt. Dit heeft vaak hele grote gevolgen voor je bedrijfsvoering en daarmee het voortbestaan van het bedrijf. Iets waar je als ondernemer geen zorgen over wilt maken.

Wij kijken naar jouw werkzaamheden, maar ook of werkzaamheden worden uitgevoerd door onderaannemers en hoe deze aansprakelijkheid is geregeld.

Leveringsvoorwaarden

Zeker aan te raden, maar daarmee voorkomt je niet dat je niet aansprakelijk gesteld kan worden. In de huidige maatschappij kun je al snel een brief van een boze klant verwachten. Wat doet je dan met het juridische verweer? Dit kan de verzekeraar voor je verzorgen.
Het hanteren van leveringsvoorwaarden betekent dus niet dat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering overbodig is. Nog steeds zijn er juridische uitspraken waarbij leveringsvoorwaarden geheel of gedeeltelijk niet kunnen worden gebruikt met als gevolg dat de ondernemer de schade moet vergoeden.

In samenwerking met verzekeraars en advocatenkantoren kunnen leveringsvoorwaarden worden gecontroleerd om te kijken of ze goed zijn opgesteld, want anders verliezen zij hun werking.

Voorbeelden

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×