Aanrijdings­formulier goed invullen

Aanrijding met een motorrijtuig, wat nu?

Voor het behandelen van de schade vraagt een verzekeraar altijd om een aanrijdingsformulier. Dit is eigenlijk een formulier waarmee je melding doet van wat er is gebeurt, hoe het is ontstaan en wat de schade is. Dus ook bij een eenzijdig ongeval!
Maar het invullen van dit formulier vraagt daarom enige aandacht, zoals:

  • de voorkant bestaat uit genummerde vragen, 1 t/m 15, ga ze dan ook één voor één af !
  • mocht je het niet eens zijn met de ingevulde gegevens van de tegenpartij, zet dan geen handtekening maar vermeld dat je het er niet mee eens bent bij ‘mijn opmerkingen’ en vul een eigen exemplaar in!
  • De achterkant is voor je eigen gegevens en je geeft hier ook aan wie en waarom volgens jou aansprakelijk is voor de schade.
    Probeer de achterkant zo volledig mogelijk in te vullen.
  • Vergeet niet om op de voor- en achterkant van het formulier een handtekening te zetten!

Digitaal schade melden

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een aanrijding digitaal te melden. Samen met de tegenpartij vul je dit in, voeg je eventueel foto’s toe en door middel van een SMS-code kan de melding worden bevestigd in plaats van een handtekening.
Meer informatie hierover is te vinden op mobielschademelden.nl .
Ben je verzekerd bij Nh1816? Dan kun je ook deze schade melden via de VerzekeringApp.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×